Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Szépítő szérumok

2015. március 16. - KaticA

Nem tudom, ki hogy van vele, de én imádom a szérumokat. Mi több, egyenesen rajongok értük! Viszont az a benyomásom, hogy idehaza valahogy nem igazán elterjedt a bőrápolási rutin részeként szérumot használni. Pedig Hölgyeim, ideje volna rászokni erre, mivel a jó szérumok a hatóanyagot koncentráltan, és egy sima hidratálókrémhez képest nagyobb százalékban tartalmazzák, ami egy valóban jó termék esetében egy lórúgásnyi antioxidáns és/vagy vitamin adagot jelenthet a bőr számára. A szérum azonban nem krém, tehát érdemes fölé a bőrtípusunknak megfelelő hidratáló arckrémet, valamint nappalra fényvédőt használni.

Nem tudom elégszer hangsúlyozni a ráncok megelőzésének fontosságát, mivel a reklámok állításával ellentétben nincs olyan, hogy ránctalanító krém, szérum... stb. Ha a mély ráncok már megjelentek, akkor bizony csupán a drasztikus megoldások segítenek. Őszintén szólva mindig nagyon nevetnem kell, amikor egy reklám azt ecseteli, hogy egy arckrém illetve szérum, hogyan tünteti el a ráncokat, vagy miként állítja vissza a bőr fiatalság-kódját (!!!). Bla-bla-bla! Ráadásul úgy, hogy az INCI listája semmi különösebben komoly hatóanyagot nem tartalmaz. A marketing maszlag az tényleg zseniális, csupán az szomorít el, ahogyan csőbe húzzák a hozzá nem értőket.

Szérumokat lehet kapni a legkülönfélébb bőrproblémákra, de akkor is érdemes beruházni egy jó minőségű antioxidáns szérumba, ha nincs semmi különösebb bőrproblémánk. Tapasztalatom szerint a legjobb szérumokhoz kizárólag webáruházakban lehet hozzájutni. Máris mutatok néhány meggyőző darabot, illetve olyanokat is, amikért a hatalmas hype ellenére sem adnék egy lyukas garast sem.

nevtelen.png

Az első darab, amit szeretnék jó szívvel bemutatni, a Mad Hippie 10% C vitamint tartalmazó remek kis széruma.  Ígérete szerint élénkíti, feszesíti és kisimítja a bőrt, valamint harcol a nap okozta elszíneződés ellen. Én immáron második hete használom és egy biztos, egyelőre kedvelem. Nincsen "wow" érzésem tőle, mindenesetre az összetevői korrektek, nekem pedig szép sima bőrt varázsolt. Az illata rendkívül visszafogott, az üvegcséje praktikus pipettával van felszerelve és meglepően baráti áron jutottam hozzá 

ittMad-Hippie-Vitamin-C-Serum

Azonban vigyázat, mert hiába a baráti ár és az ingyenes szállítás, 30 dolláros rendelés felett kézbesítéskor vámkezelési díjat kell fizetni!!!

A másik szérum, amit szívesen ajánlok, az a Paula's Choice Resist Super Antioxidant Concentrate Serum. Ez egy szilikon alapú szérum, ami nem tartalmaz vizet. Ez a szilikon alap az oka annak, ha valakinek esetleg nem jönne be. Az állagától eltekintve én odavagyok érte, ugyanis csordultig van vitaminokkal, antioxidánsokkal, peptidekkel, tehát egy igazi szépség és egészség bomba a bőr számára. Már a második tubussal fogyasztom és nagyon szeretem. Ami nálam plusz pont, az az, hogy sem mesterséges illatanyagot, sem színezőanyagot nem tartalmaz, ráadásul a Paula's Choice nem tesztel állatokon, ami nekem rendkívül fontos. Ha ez a szérum nem előzi meg a bőröregedést, akkor semmi.

paulaschoice-resist-super-antioxidant-serum

Hamarosan két kis drágaságot, két kiemelten magas hyaluronsav tartalmú szérumot lesz alkalmam kipróbálni, amelyek már úton vannak hozzám egy remek kis koreai webáruházból.

Innen: http://beautynetkorea.com/

Rövid időn belül jövök majd vissza a tapasztalataimmal.

És ami nagyon nem jött be, első körben Annemarie Börlind Narancsvirág Energetikuma. Ez a kétfázisú bőrápoló kompozíció, ígérete szerint folyadékkal és lipidekkel látja el a bőrt, melyet sugárzóvá, feszessé és élettel telivé varázsol. Nekem azonban csak ragyákat varázsolt az egész arcomra. Ráadásul nemhogy táplálta volna, sokkal inkább kiszárította a bőrömet. Gyanítom, hogy az INCI listája negyedik helyén csücsülő denaturált alkohol is ludas ebben.

A gigantikus hypenak örvendő Estée Lauder  Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex IIcsillagászati áron és meglehetősen zavaros, ámde annál kecsegtetőbb marketing blablával csábítja vásárlásra a szépülni vágyókat, ily módon:

Az Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II az Estee Lauder eddigi legátfogóbb, legkorszerűbb széruma. A bőrben zajló, sejtszintű Catabolysis-tvizsgáló kutatások forradalmi eredményeinek köszönhetően az összetétel most először serkenti a bőr fiatalosságának megőrzéséhez létfontosságú természetes éjszakai tisztuló folyamatokat. A hatékony Catabolysis és Chronolux™ technológiákat párosító ÚJ, forradalmi ChronoluxCB™ technológia sejtszintű tisztítással egészíti ki a szérum bőrfunkciókat összehangoló hatását a bőr természetes éjszakai regenerálódásának maximalizálása érdekében. Az új technológia segíti a sejtszintű károsodásokat okozó belső szennyeződések eltávolítását a bőrsejtekből, ezáltal optimalizálja a sejtműködést és javítja a bőr általános regenerálódását.Látványosan enyhíti az öregedés látható jeleinek mindegyikélt, és teszi fiatalosabbá a bőrt. Hatására a megerősödött bőr ellenállóbbá válik a káros hatásokkal szemben. A minden etnikum számára bizonyítottan hatékony, forradalmi éjszakai regeneráló szérum hatására a bőr simábbá, hidratáltabbá, erősebbé és egyenletesebb tónusúvá válik.

Szerintem egészen szegényes a hatóanyag tartalma és többen panaszkodtak gigantikus pattanásokra használatakor. Én semmilyen látványos és/vagy érezhető hatását nem tapasztaltam. Szerintem abszolút pénzkidobás. Ennyi pénzért már igen jó és magas hatóanyag tartalmú szérumokat lehet kapni.

Amit viszont semmiképp nem vásárolnék meg, az a The Body Shop Vitamin C Skin Boost, ami egy tömény, fullasztó szilikonrengeteg, minimális hatóanyag tartalommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr827268455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása