Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Dr. Konopka's

Natúrkozmetikumok a természet erejével

2018. július 04. - KaticA

Miután a fiam több mint egy teljes héten keresztül valami fránya megfázásos-köhögéses kórsággal küzdött, hogy is mondjam... az alvás tevékenysége, mint olyan, az elmúlt időszakban erősen háttérbe szorult az életemben.
Azért valamire ez is jó, hiszen ilyenkor alvás helyett csak fekszem a sötét szobában, bevetésre várva. :)
Hallgatom az éjszaka hangjait, magammal vagyok, gondolkodom, filozofálgatok, meditálok, ötleteket gyűjtök az íráshoz, és magamban fohászkodom egy köhögésmentes éjszakáért.
Egyik éjjel csak úgy a semmiből, félúton az álom és az ébrenlét között, egy kozmetikumokkal roskadásig megpakolt drogéria polcai sejlettek fel lelki szemeim előtt. Szépen, módszeresen el voltak rendezgetve a széles fogyasztói közönségnek szánt különböző tusfürdők, testápolók, hajápoló szerek... ahogyan azt a marketingesek előírták. Csábítón hívogatták a kedves vásárlókat. A szigorúan formatervezett flakonok, a színek mind pontosan megtervezve, hiszen minden kommunikál. Másnap aztán elgondolkodtam ezen a látomásomon: az igazság az, hogy még így 2018 közepén is a legtöbben gondolkodás, és egy minimális utánajárás nélkül emelik le a szépséges dobozokat, flakonokat, tégelyeket a polcokról és fizetnek kisebb-nagyobb összegeket olyan termékekért, amelyekben vajmi kevés a tartalom, ám annál több az üzleti fogás. És a vásárlók legnagyobb részének még mindig tök evidens ezeket a cuccokat megvásárolni, bármiféle tudatosság nélkül. Nem számít, tesztelték-e állatokon, nem számítanak az összetevők, vagy, hogy tartalmaznak-e bármiféle lényegi hatóanyagot, a legfőbb szempont a vásárlásnál a tetszetős dizájn és a finom illat. Bárki bátran megcáfolhatja mindezt, én csupán azt írom, amit látok, amit tapasztalok magam körül.
img-3965.JPGNekem az a fő célom, hogy kajáimmal és kozmetikum ajánlóimmal, megmutassak egy másfajta utat, ha úgy tetszik a piros pirulát. :) Hogy nem -feltétlenül- az agyonreklámozott nagy nevek nyújtanak valós megoldást a különböző problémákra. Hogy habár valóban sokkal kényelmesebb a drogériák polcairól leemelni egy-egy terméket, némi utánjárás sokkal célravezetőbb lehet, mint a szép csomagolás, vagy a marketing blabla után menni vakon. Hogy a kicsi, kevésbé ismert márkák termékei gyakran sokkal hatékonyabbak, mint a gyakran profitorientált, nagy cégek közismert márkáinak portékái.

Ha ezen a velős kis bevezetőn túljutottál, azt szívből megköszönöm! :) S most pedig kérlek engedd meg, hogy elkalauzoljalak Dr. Konopka, észt gyógyszerész gyógynövény kozmetikumainak csodás világába.
Dr. Konopka  olyan gyógyszerész volt, aki rajongott a természetes anyagokért, és annak szentelte életét, hogy kitanulja, miként lehet gyógyszertári készítményekhez felhasználni a természet kincseit. Első terméke egy sebgyógyító hatású krém volt, amely 48 gyógynövény kivonatát tartalmazta, és amely látványos hatásánál fogva olyan népszerű lett, hogy vásárlói el is nevezték Dr. Konopka Csodakrémének.
Később a doktor a szépségápolásra fókuszált. Ezeket a szépítőszereket első ízben a felesége próbált ki, aki nagyon kényes volt a minőségre. A szépségápolási szerek kizárólag akkor kerülhettek fel a gyógyszertári polcokra, ha azok megfeleltek az asszony legmagasabb elvárásainak is.
Dr. Konopka 1938-ban kis példányszámban a saját költségvetésén kiadta szépségreceptes könyvét. A ma forgalomban lévő Dr. Konopka's termékek ezek rekonstruált másai. Nekem ezúttal kétféle gyógynövény esszencia és egy regeneráló arcpakolás került a kosaramba, egy hónappal ezelőtt, melyek azóta nagyon a szívemhez nőttek. Az arcpakolás oly annyira, hogy állandó lakója lesz a kis fürdőszobai szépségszekrénykémnek.
img-3729.JPGGyógynövény eszencia N49 bőrfiatalító testpermet, és N54 mélyhidratáló testpermet

Bevallom, nyáron nagyon nem kedvelem a testes, nehéz testápoló szereket. De szerencsére ilyenkor a bőröm nem is igényel effélét. Tehát törekszem a minél könnyedebb hidratálásra. Ebből az apropóból esett a választásom Dr. Konopka bőrápoló esszenciáira.
Amikor megrendeltem őket, akkor még remek ötletnek tűnt, azonban mikor első ízben kézbe vettem bevallom, átfutott az agyamon egy kósza gondolat, miszerint: mi a fészkes fenének rendeltem én ezeket??? Egyszerű vizes testpermetnek tűntek, némi gyógynövényes illattal megspékelve. Szóval picit fölös pénzkidobásnak tűnt egészen addig, amíg meg rá nem jöttem, a bőröm biz' nagyon is szereti ezt a fajta ápolást.
Elárulom, elég gyakran megesik, hogy nincs már kedvem zuhanyzás/fürdés után testápolóval kenekedni. És itt lépnek színre a szóban forgó testpermetek: szárítkozás után befújkálom magam egyikkel vagy másikkal, esetleg ha halmozni akarom az élvezeteket, akkor mindkettővel. :) A bőröm pedig pihe-puha.
Alapvetően normál, illetve zsírosabb bőrűeknek ajánlom ezek használatát. Nagyon száraz bőrre nem hiszem, hogy önmagukban elegendőek, és lehet is élni nélkülük, de a forró nyári napokon bárkinek jó szolgálatot tehetnek egy kis frissítőként, némi extra hidratálásért.

Regeneráló arcpakolás

Na ez... ez a pakolás számomra a giga-mega telitalálat! Nem is tudom, eddig hogy bírtam élni nélküle. Az állaga, a hatékonysága, az illata... imádom! Abszolút a top 5 szépségtermékeim közt a helye.
Az történt, hogy néhány hete valami eléggé túlszárította az arcbőrömet, tehát épp időben érkezett ez a kis csodaszer a Dr. Konopka's rendelésemmel. Természetesen azonnal teszt alá vetettem, és csodák-csodája, már az első használat után csillapította a bőrszárazságomat! Azóta minimum heti egyszer-kétszer használom és nem tudok betelni vele. Ebben az éjszakázós időszakban különösen életmentőnek bizonyult.
Az állaga nagyon könnyed, az illata enyhén gyógynövényes, de egyáltalán nem zavaró, a hatása pedig... táplál, hidratál, nem okoz pattikat vagy más egyéb irritációt. Ár-érték arányban totál verhetetlen! Nekem ő a nélkülözhetetlen kategória. Nem is ragozom tovább, szívből ajánlom őt kipróbálásra.

XOXO: Katica

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5314088851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása