Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Schüssler Natúr kozmetikumok

1. rész - Nr.8 natúr krém és Age Protection intenzív ránctalanító krém

2015. március 14. - KaticA

Merem azt hinni, hogy mi nők, és talán a férfiak is, manapság már egyre tudatosabban választunk a kozmetikumok gyakran átláthatatlan kínálatából. Remélem, mind többen vagyunk, akik komolyan utánanézünk egy-egy kozmetikumnak, mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket. Éppen ezért fontosnak tartom körbejárni minden egyes általam tesztelt kencét, mind az összetevők, mind pedig az ígért hatás és az általam tapasztalt végeredmény tekintetében.

Egészen néhány nappal ezelőttig szilárdan meg voltam győződve arról, hogy jobbára csupán a magam gyönyörűségére írogatom itt a kis cikkecskéimet, mert ugye ez olyan jó terápia számomra (az írás terápiás jellegéről kicsit később még írok majd). Aztán kaptam egy-egy emailt. Az egyiket egy régi kedves ismerősömtől, a másikat pedig egy ismeretlen olvasótól. Ők ketten a véleményemet kérték, mielőtt arckrém illetve testápoló vásárlására vetemednének. Ez rendkívül jólesett! Ekkor merült fel bennem a gondolat, hogy szépségblogot írni bizony nagy felelősség. S mivel sem kozmetikus sem bőrgyógyász nem vagyok, kizárólag a saját tapasztalataimra és egyre bővülő ismereteimre támaszkodva ajánlhatok bármit is.

Mindenképp szeretném kihangsúlyozni, hogy ami az én bőrömön bevált, amit az én bőröm kedvel, az nem biztos, hogy másnak is hasonlóképp jó lehet. Azonban vannak termékek, melyeket mind az összetevők, mind pedig a tapasztalt eredmények tekintetében, jó szívvel ajánlhatok. A Schüssler által forgalmazott kencék, barátságos összetevőinek köszönhetően az általam kedvelt kozmetikumok közé tartoznak.

Én jelenleg nappalra a Schüssler Nr.8 natúr arckrémjét, valamint éjszakára az Age Protection növényi őssejt és hyaluronsav tartalmú hidratálóját használom. Minden esetben alapos arctisztítás és egy magas C-vitamin tartalmú szérum alkalmazása után. Nem állítom, hogy az arckrémjeikről ódákat tudnék zengedezni, mindenesetre ár-érték arányban egész jónak bizonyultak.

sam_0811.JPG

 A Nr.8-as natúr krémet, vízhiányos, kombinált, helyenként zsíros, tág pórusú bőrre javasolják. De a gyártók szerint narancsbőr kezelésére is kiváló. Ez utóbbi tekintetében nincsenek tapasztalataim, mert ezidáig elkerült a narancsbőrnek nevezett rém, azonban az arcomon alkalmazva egész jó eredményekről számolhatok be. Ahol kell hidratál, táplál, ahol kell mattít. Kevés hidratálókrém van, amit szeretek, ezt viszont megkedveltem és már kétszer újravásároltam. Nagyon jó szolgálatot tett nekem egész télen.  Eleinte picit furcsa volt, hogy felkenés után egy alig érzékelhető réteget képez a bőrömön, ez a réteg azonban néhány percen belül felszívódik és ami utána marad, az egy hosszan tartó hidratáltság érzése. Amit szintén fontosnak tartok megemlíteni, azok a barátságos összetevők.

Az INCI lista második helyén a shea vaj szerepel, a harmadik helyen szerepel a sárgabarackmag olaj, a kilencedik helyen a hyaluronsav és a tizedik helyen pedig a jojoba olaj áll. Engem mind a betartott ígérete, mind pedig az összetevők tekintetében meggyőzött.

Ugyanezen márka Age Protection intenzív ránctalanítóját megelőzésképp használom, nagyjából egy hete. Nem hiszek abban, hogy a ránctalanítókrémek valóban eltüntetik a már meglévő, mély ráncokat. Így igyekszem komoly hangsúlyt fektetni a megelőzésre. Ez egy kombinált krém, feszesítésre, hidratálásra, ránctalanításra. S amit ígér:

A növényi őssejtek felgyorsítják a hámsejtek anyagcseréjét és növelik annak vízmegkötő képességét, javítják a bőr vérkeringését, az erek állapotát, és gátolják a szövetek korai öregedését. A narancsból kivont növényi őssejtek megállítják és visszafordítják a bőr öregedését, visszaadják feszességét és ragyogását, a sejtek élettartama megnövekszik. Így ezeket gyakran sejtjavító komplexnek  nevezik, mivel nem csak felismerik a sejthibákat, hanem korrigálják is azokat.

Egy hét használat után úgy hiszem, komoly eredményekről nem számolhatok be, annyi azonban biztos, hogy ha este felkenem, akkor másnap egy tiszta, sima bőrkép köszön vissza a tükörből. És nekem éppen ez a célom. Viszont szerintem extra száraz bőrűeknél ez a krém talán kevés lehet a hidratálás szempontjából. Az én bőrömet sem hidratálja megfelelően, szóval télire nem hiszem, hogy ezt választanám.

Az összetevőket illetően itt sem lehet ok panaszra, arra azonban felhívnám a figyelmet, hogy az INCI lista ötödik helyén csücsülő kókuszolaj pattanásokra hajlamos bőrűeknél problémákat okozhat. Azt viszont nem értem, hogy a hyaluronsav miért csupán a tizenkilencedik helyet foglalja el az INCI listán? Ez ugyanis egy emelt hyaluronsav tartalmú krémként kínált kence. Nem hiszem, hogy újra fogom vásárolni, mivel nem vagyok elmosva tőle, de ettől függetlenül egy egészen barátságos krémecske ez.

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr57259845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása