Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

A nyár illata

2018. július 30. - KaticA

img-4164.JPGA kisfiam már az igazak álmát alussza, csend honol a lakásban. Szélesre tárom a nappaliból az udvarunkra nyíló hatalmas erkélyajtót, és beengedem a tücskök ciripelését, a fogyó hold fényét, és a nyár sűrű, nehézkes illatát. Már évek óta nem nézek tévéműsorokat, és most, hogy a kisfiam apukáját vidékre szólította a munka, a Walking Dead soron következő epizódja sem opció egy magányos estéhez. :) Meggyújtom hát imádott szantálos gyertyámat, bekapcsolom kedvenc nyári lounge mixemet, és pötyögök... Brúnó kutya csendesen beoson, és a lábam mellé telepszik. Eszményien békés az éj.
Mindig is imádtam a nyáresték hangulatát, melyhez hozzátartozik az az ezernyi illat, ami ilyenkor könnyedén a fejünkbe száll, s ha óvatlanok vagyunk, hajszol bele meggondolatlan kalandokba... :)
Engem most a reggel vásárolt friss szilva, nyári alma és barack illata, a délutáni záportól ázott föld sűrű, nehézkes aromája, virágok illata a levegőben, a pohárka jéghideg limonádé, a néhány szelet friss uborka, amit felszeltem magamnak, kis esti nassolás céljából, a délelőtt magamra fújt parfüm, és a szomszédos udvarról átsurranó grillfüst illata vesz körül.
Szeretem mindazt, amit nyár szagnak hívunk: a nyári záporok illatától kezdve, a frissen vágott füvön keresztül, a napsütötte bőr illatáig. Azonban, s talán ezt már említettem, a tipikusan nyári parfümökkel nem igazán tudok mit kezdeni. Nem az én világom a  pillanatok alatt tovalibbenő citrusosság, sem a szellős, vizes frissesség, inkább a karakteresebb aromák kedvelőjének mondanám magam. Rosszul viselem az állóvizet. Szeretem ha valamiben van vér, vannak viharok, van némi spiritusz. Azokat a parfümöket favorizálom, amik utaztatnak. Azokat, melyek segítségével új személyiséget kaphatok, még ha csupán kölcsönbe, és még ha csak egy röpke időre is...
Egyébként alapvetően nem szokásom az illatokat évszakok szerint kategorizálni, néhány kevés kivétellel. Akkor viselek bármit, amikor kedvem támad hozzá. Ebben az idei nyári szezonban például a következők a kedvenceim, melyek ahogyan azt már megszokhattátok, sohasem a legtrendibb, legújabb kiadású parfümök, és talán nem is jönnek szembe az utcán, minden második hölgy bőrén illatozva.

Acqua Di Parma-Mandorlo Di Siciliafullsizerender_5.jpgOly régóta izgatta már a fantáziámat, azonban látatlanban mégsem mertem megrendelni. Elmúltak már azok az idők, amikor nagy merészen vakvásárlásokba bonyolódtam. Aztán végül, milyen szeszélyes a sors keze, az egyik kedvenc parfüm "díleremtől" kaptam egy kisebb mennyiséget ajándékba valamelyik vásárlásom mellé. Gondoltam magamban, ez sem lehet véletlen, még az égiek is úgy akarják, hogy mi ketten megismerkedjünk egymással.
Már az üvegcséből inhalálva gyanús volt, hogy ennek a fele sem tréfa, villámgyorsan magamra fújva aztán megtörtént a varázslat: ez bizony szerelem volt első szippantásra.
Mandulás, édes, vaníliás, púderes... de ne azt a nehéz, téli, beburkoló vastagpulcsi szerű sűrű töménységet képzeljétek el. Ezt az édességet oly frissítően tompítja a bergamott és a narancs, hogy párája ideális megkoronázása lehet egy buja nyáresti naplementének.
Mint ahogyan azt is el tudom képzelni, hogy a fiatal Sophia Loren ebbe az illatba burkolózva, capri nadrágban, szalmakalappal a fején töri ripityára a férfiszíveket, ahogyan késő délután ringó csípővel végigkorzózik Palermo egyik hangulatos utcácskáján. 
Szóval ez a parfüm számomra szerelem a javából! Hatósugara közepes, inkább intim bőrközeli. De hát nyáron a tikkasztó kánikulában, vajon ki a fészkes fene akar kilométeres illatcsíkot húzni maga után!?

Shay & Blue-Black Tulipimg-4330.JPGEz az illatocska nem volt azonnal szerelem, ami érdekes, figyelembe véve azt a tényt, hogy az én bőrömön minden olyan parfüm szépen mutat, amiben szilva van. Márpedig ő aztán igazán bővelkedik ebben a pompás gyümölcsillatban. Mindenesetre kellett, hogy picit ízlelgessem, hogy barátkozzam vele, de úgy érzem, minden pillanat megérte, amit a vele való ismerkedésre fordítottam.
Szóval ő egy ínycsiklandó szilvás illat. Mi több, egy buja, mézédes szilvanektár, egy sóhajtásnyi fahéjjal meghintve, benne illatos tavaszi virágokkal. Hogy miért a "black" jelző, azt mondjuk nem igazán értem, mert ebben a finom kis gourmet nedűben aztán semmi sötét, semmi sötétség nincsen. Inkább lédúsan harapni való, mézédes, nagyon szilvás, nagyon virágos, bármiféle szintetikus mellékzönge nélkül. Úgy ítélem meg, hogy kiváló pasimágnes is... ha valakink netán efféle elképzelései volnának. :)) Egyébként semmi nagystílűség, csupán bájosan imádni való.

By Kilian- Voulez-Vous Couser Avec Moiimg-4332.JPGMár két éve szerelmes vagyok ebbe a leplezetlenül érzéki, virágos parfümcsodába, amely maga a megtestesült bujaság üvegcsébe zárva. Olyan, akár egy szeszélyes nőszemély: bájosan púderes, szikrázóan üde, kacéran virágos... Teljesen kiszámíthatatlan, éppen melyik arcát fogja mutatni. Mindenesetre feledhetetlen és ellenállhatatlan. A Voulez-Vous Couser Avec Moi egy színtiszta afrodiziákum. Egy forró légyottra csábító mágikus elixír, amely az Ylang-ylang, a tubarózsa, a gardénia, a rózsa, a szantál, a vanília és fás jegyek erejével kísérti meg a gyanútlan prédát. Abszolút addiktív!

Amouage-Lilac Lovefullsizerender_6.jpgA Titkos Kert bájosan kacér, finoman nőies királykisasszonya.  Egyszerűen képtelenség betelni vele. Szépséges orgona, ínycsiklandó kakaó és finom púder harmonikus játéka varázsolja ellenállhatatlanul különlegessé ezt a kompozíciót. Puhán ölelő, pompásan fényűző, bohókás, különleges, egy valódi romantikus csemege ő luxus bársonyköntösben, a gourmand illatok szerelmeseinek.

XOXO: Katica

(Fotók: Pinterest)

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr614118917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása