Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

PomPom prémium natúrkozmetikumok

2017. április 17. - KaticA

Mindig örül a szívem, amikor magyar szépségápolási termékekre bukkanok. És persze a hab azon a bizonyos tortán, ha ezek a termékek ráadásul még jók is. Egy szürke tél után, amikor gyakran az ágyból kikelni sem igazán volt kedvem, nem még szépítkezni, jól esik a lelkemnek, hogy újra nyakig merülhetek az ígéretesnek tűnő kenceficék kínálatában. Nos, ez a tavasz számos jobbnál jobb, finomabbnál finomabb szépségápolási termékkel ajándékozott meg, hogy általuk néhány lépéssel közelebb kerülhessek az örök hamvassághoz. :)

Mikor első ízben megpillantottam a PomPom prémium natúrkozmetikumokat a Facebookon, arra gondoltam: na, ismét egy újabb, százhuszonvalahanyadik "prémium", "natúr", "bio" kence. De mitől jobb ez, mint a többiek? Aztán valahogy újra meg újra visszatértem a kínálathoz, mert szinte mágnesként vonzotta szememet a csodásan letisztult csomagolás. Mea culpa csajok, nekem sajna fontos a külcsín (is). Végül az ingyenes szállítási hétvége adta meg a végső lökést ahhoz, hogy próbát tegyek néhány termékkel a repertoárból.
Talán egy korábbi bejegyzésemben már említettem, hogy habár különösen súlyos bőrproblémával nem küzdöm, azonban bőröm olykor hajlamos olyannyira kiszáradni, hogy kellemetlenül húzódik, ráadásul hámló száradásfoltok jelennek meg rajta, tehát időről időre erős hidratálásra szorul. Alapvetően kombinált, vízhiányos a bőrállapotom, a homlokom hajlamos kiragyásodni, valamint már elkezdtem, ha csupán alapszinten is odafigyelni  az anti-agingre. Az én szerelmetes kisfiam napról napra megkísérel ráncokat varázsolni sima homlokomra, szóval nem árt résen lenni. :)
img_20170212_105727_672.jpgElső rendelésemkor egy Neroli virágvizes arczselé, egy Harmatcsepp bőrmegújító arcszérum, valamint egy Monoi virág testápoló krém landolt a kosaramban. Ezek mellé kedvességből megajándékoztak egy kis mintával a csodás, zöld, Tavaszi megújulás tisztító arcpakolásból, valamint szintén egy kis mintával a  Monoi virág ápoló kézkrémből.photogrid_1491300580453.jpgA Neroli virágvizes zselé különösen belopta magát a szívembe, mert egy tömény hidratálóbomba, ami azonnali elsősegély a vízhiányos bőrömnek. Ebből a rendelésből számomra ez a leg-leg-leg! Az élmény az illattal kezdődik, ami picit narancsos, picit virágos. :) Az embernek kedve támad felhörpinteni egy hatalmas pohár frissen facsart narancslét. Valami mennyei! Az állaga a nevével ellentétben nem is igazán zselés. Szerintem inkább egy átmenet a zselé és a krém között. Könnyű eloszlatni, a bőröm azonnal és maradéktalanul beszippantja. Nem ragad, nem fénylik, nem hagy maga után zavaró réteget. Éjszakára a kedvenc C-vitaminos emulzióm fölé szoktam kenni, nappalra pedig arctisztítást követően, még az ápoló olajat és/vagy a hidratálókrémet megelőzően használom. A zselé a vízhiányt csillapítja, a hidratálókrém pedig a zsírt pótolja. Nem kell belőle sok, ezért rendkívül gazdaságos is. Imádom, hogy nem kell belenyúlkálnom az ujjaimmal a krémbe, hanem praktikus pumpás adagolóval van ellátva. Két pumpálásnyi mennyiséget eloszlatok az arcomon és a nyakamon. Sőőőt, még a dekoltázsomra is jut belőle. Nem okoz bőrirritációt, nem marja a szememet, az illatintenzitása sem zavaró, hiszen felkenés után néhány perccel lecsendesedik. Ellenben csodálatosan és hosszan hidratál, nyoma sincs száradásfoltoknak, a bőrömet pedig pihe puhává varázsolja. Egyszerűen pazar! 50 ml mennyiség/2490 Forintért kapható.

photogrid_1492429493935.jpg

 A Harmatcsepp bőrmegújító arcszérum értékes olajokat tartalmazó arcolaj, egy praktikus pipettás -műanyag- üvegcsébe zárva. Én felváltva használom az Adrienne Feller Aromazen Ardonia arcolajjal.
Ez a termék tulajdonképpen a kakukktojás a triumvirátusból. Méghozzá egyrészt azért, mert olyan érzésem van tőle, mintha tömény kőolajat kennék az arcomra. Persze nyilván nem így van... de nekem őt nem sikerült megszeretnem. Másrészt pedig borzasztóan erős az illata. Erős és nehéz. Tulajdonképpen szépen hidratál, és nem irritálja sem a bőrömet, sem a szememet, de nem szeretem az érzést, amikor a bőrömmel érintkezik. A 30 milis mennyiség 2690 Forintért vásárolható meg a webáruházban.
photogrid_1492447147971.jpgMániákusan gyűjtöm és használom a testápoló termékeket, ezért egyértelmű volt, hogy egy testápolót is muszáj leszek levadászni. A választásom a Monoi virág testápolókrémre esett. Ez egy könnyű krém, a reményeimmel ellentétben nagyon is visszafogott, egzotikus virágillattal. Bevallom, arra számítottam, hogy illatozni fogok tőle, mint egy trópusi virágcsokor, de nem. Szelíd, szolid, finomka virágillata van, ami relatíve rövid ideig, és nem hivalkodóan érződik a bőrön. Ki-ki döntse el maga, hogy ez a tulajdonság e testápolókrém pozitívuma vagy negatívuma. Állagát tekintve egy közepesen sűrű krémről beszélünk, ami a bőrön könnyedén eloszlatható, és hamar, nyomtalanul felszívódik. Nem hagy ragacsos réteget, nem pereg le darabokban a bőrről (igen, ilyennel is találkoztam már), szépen hidratál, nem húzódik utána a bőröm, nincsenek száradásfoltok. Az a tipikus egyszerűen nagyszerű termék, ami nem hirdeti magát hangzatos ígéretekkel, egyszerűen "csak" teszi, amit tennie kell. Amit különösen szeretek benne, hogy nem kell kézzel belenyúlkálni, hanem pumpás adagolóval van ellátva. Átlagosan négy-öt pumpálásnyi mennyiség elegendő és szépen eloszlatható az egész testen. A 150 mili mennyiség/4950 Forintért kapható a webáruházban.

Összességében véve a PomPom natúrkozmetikumok nem rosszak. Szerintem kis odafigyeléssel ki lehet a repertoárjukból csemegézni a hatékonyabb termékeket. Azt viszont nem állítanám, hogy nem tudnék nélkülük. Számomra a cég kommunikációja pedig szintén hagy némi kívánnivalót maga után...

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4912410227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása