Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Casamorati 1888 Lira

Költészet üvegcsébe zárva

2017. július 03. - KaticA

Úgy tűnik, így a nyár közepére elérkezett az ideje egy újabb bejegyzésnek. S ha már nyár: talán korábban már említettem, hogy nem rajongom különösebben a rekkenő hőségért. Nem vagyok az a napimádó, vízparton hasat süttető típus, és külsőleg sem mondhatnám magam afféle mediterrán jellegnek, a szinte átlátszón hófehér bőrömmel. Mindezek fényében talán nem is igazán meglepő, hogy parfümök terén sem a tipikusan nyárias, szellős, vizes kategóriába tartozó, esetleg túlnyomórészt gyümölcsös illatjegyekből álló illatokat kedvelem. Ha jól nézem, egyetlen ilyen parfüm sincsen a repertoáromban. Habár még nem adtam fel a reményt, hogy valaha rálelek legalább egyetlen olyan darabra, ami szerelembe ejt majd. 

Nyár ide vagy oda, ezúttal sem egy tipikusan nyárias, azonban igazán rendkívüli parfümről, az illatgardróbom egyik legfontosabb tagjáról szeretnék mesélni. A Casamorati 1888 (Xejoff) Lira elnevezésű parfümcsodája nem csupán egy illat, nem egyszerűen parfüm, hanem minden túlzás nélkül állíthatom, egy valódi költemény, parfümös üvegbe zárva.19511334_1819014061458892_3323035007334879755_n_1.jpgA jó néhány csodálatos, és beszédes darabból álló gyűjteményem egyik legpompásabb ékessége ez a kis nimfácska. Első találkozásunk meghatározó és felejthetetlen volt. Oly különleges hangon szólt hozzám, aminek képtelen voltam ellenállni. Oly varázslatosan muzsikál a bőröm illatával, hogy pillanatok alatt a rabjává váltam.
Az üvegcséje pedig... őszinte áhítatot vált ki belőlem: nagy gonddal, aprólékosan kidolgozott, kecses és elegáns műremek. Minden egyes milimétere maga a testet öltött precizitás. Őszintén mondom, káprázatos! Gyakran előfordul, hogy nem is fújom magamra a mennyei nedűt, csupán az üvegből inhalálom, és gyönyörködöm mind az illat-, mind pedig a vizuális élményben.photogrid_1499763150325.jpg

Ami pedig a belbecset illeti, nekem ez az illat maga a szabadság és titokzatosság. Kifújáskor fanyar, vérnarancsos, citrusos, frissítő "mediterrán tűzijáték". Majd egyik pillanatról a másikra bekúszik a bódító, buja jázmin, puhán melegítő fűszerekkel, mint a fahéj és a licorice. Végül a finom, édes, krémes vanília és karamell teszi teljessé, ezt a mámorító szerelmi elixírt. Édes, de aki az oly régóta trendinek számító, szirupos vattacukor fergetegre számít, az bizony csalódni fog. A Lira köszönőviszonyban sincs a fent említett irányvonallal, annál sokkal  de sokkal kifinomultabb ő. Híján van bármiféle mesterkéltségnek, bárminemű műanyag hatásnak. Kifinomultan édeskés, harapni valóan gourmand illat, de az édességet mesterien tompítja, frissíti a citrusossága. Puhán, megnyugtatóan ölel, magabiztosságot ad, álmodozásra sarkall, s közben tökéletesen képes elhitetni veled, hogy az álmaid bármikor valóra válhatnak.

Ajánlom mindenkinek, aki habár rajong az édességért, mégsem szíveli a szirupos, rózsaszínű vattacukor felhők émelyítően mesterkélt ragacsosságát, viszont valódi ragyogásra, és kifinomultságra vágyik.

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1912607919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása