Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Goloka ayurvédikus kencék

2015. március 25. - KaticA

A Goloka kencékkel tavaly novemberben találkoztam először. Kisfiam születése után kezdtem kissé magamhoz térni a hormonjaim elnyomása alól, és kedvem támadt újra nőnek lenni, kipróbálni új kencéket, amiktől megint szépnek és kívánatosnak érezhetem magam. Aztán egészen véletlenül bukkantam a Golokára. 

A Goloka cuccok ayurvédikus, natúr kozmetikumok, ősi, indiai receptek alapján készülnek, növényi hatóanyagokat és illóolajokat tartalmaznak. Fő céljuk a test és a haj problémáinak kezelése, a biztonságos hajfestés, a méregmentes test és helyiség-illatosítás, valamint a vegyszermentes mosás a természet adta kincsek segítségével.

Szemeztem, ismerkedtem egy ideig a termékekkel, aztán megrendeltem magamnak egy Herbline bőrradírt, valamint arcpakolást érett, száraz bőrre. Korábban magam kotyvasztottam bőrradírt a bőrömre, viszont a Babucim mellett nem volt sem időm, sem hangulatom ezzel pepecselni.

2015-03-25_14_11_08_1.jpg

 

A bőrradír egy agyagos állagú kis cucc, finom szemcsékkel, amit a nedves bőrre kell felvinni, majd szintén nedves kézzel ledörzsölni. Ígérete szerint eltávolítja az elhalt hámsejteket, továbbá tisztító hatása a pórusok mélyéig eljut, így megkönnyíti a hatóanyagok felszívódását és a sejtek anyagcseréjét. Hidratáló, bőrsejt stimuláló és ruganyossá teszi a vitaminhiányos bőrt. Véleményem szerint, maximálisan beváltotta ezen ígéreteit. Finoman, gyengéden radíroz és a bőröm valóban hidratáltnak tűnik... a puhasága pedig vetekszik egy kisbaba popsijának puhaságával. Egy picit az illata szerintem erős, azonban ezt elnézem neki lévén, hogy az indiai kencékhez számomra hozzátartozik egyfajta fás, orientális, kissé erőteljes illat.

Egyetlen hátrányát abban látom, hogy heti egyszeri-kétszeri használat után elég nehezen fogy és néhány hét elteltével olyan szinten beleszárad a tégelybe, hogy elég problémás a használata. Ezt leszámítva azonban jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki kedveli az efféle illatos ám jótékony hatású természetes kis kencéket. Egyébként most akciósan megrendelhető.

Az arcpakolást szintén érett, száraz bőr ápolására javasolják. Állagát tekintve ez is egy sűrű, agyagos paszta. Ígérete szerint, ez a mélyhidratáló formula gyógynövénykivonatok segítségével pótolja a bőr elveszett nedvességtartalmát. Méregteleníti a bőrt és kisimítja a ráncokat, egyenetlenségeket. Frissé és simává teszi a bőrt. Hatását illetően egyetlen rossz szavam sem lehet. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy használata után mintha kicserélték volna a bőrömet. És ezt még egyetlen méregdrága arcpakolás sem tudta produkálni, ami nagy szó.

De: ez is elég lassan fogy heti egyszeri-kétszeri használat mellett, ami nem is lenne baj... sőt. Viszont így nagyon hamar annyira beleszárad a tégelybe, hogy hiába próbálom vizezni, hígítani, egyszerűen használhatatlan. Ettől függetlenül viszont nagyon kedveltem őt is, és jó szívvel ajánlom azoknak, akik mondjuk két naponta alkalmaznák. Így talán elfogy, mielőtt belekötne a tégelybe és használhatatlanná válna.

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr917302724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása