Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Tavaszi esszenciák

2016. április 19. - KaticA

El sem tudom mondani, mennyire boldoggá tesz, hogy végre itt a tavasz! Imádom ezt az évszakot! Végre lerázhatjuk a télikabátok rabigáját és mind magunknak, mind pedig az ellenkező nemnek kedvezhetünk azzal, hogy szellősebb ruhadarabokat öltünk. A levegő kellemes langymeleg és tökéletesen élvezhető, szemben a nyár elviselhetetlen forróságával.

És mindent körülleng az édes, buja virágillat! Mifelénk ilyenkor virágba borulnak az utcák, ami valódi gyönyör, mind a szememnek, mind az orromnak. A természet életre kel, minden csupa pezsgés, csupa szín, csupa illat... Olyan évszak ez, amikor még a legjegesebb szívű embernek is kedve támad szerelembe esni. Ebben az időszakban mindig elhatározom, hogy beújítok valami isteni, tavaszi bokréta illatú parfümöt. Hatalmas örömömre szolgál, hogy idén végre sikerült olyan virágos parfümökre bukkannom, amiktől nem illatozom úgy, mint egy ravatalozó.

Amikor parfümökről írok, mindig fontosnak tartom mintegy zárójelben megjegyezni, hogy nem vagyok végzett parfümértő, sem pedig orr. Csupán egy hétköznapi nő és anyuka, az átlagnál egy hangyányit érzékenyebb szaglószervvel és nagyobb képzelőerővel. Tehát ne várjatok tőlem szakszerű elemzéseket... ezek nem is érdekelnek egem. Mint ahogyan az sem izgat, hogy a nagyok mely évszakra ajánlanak bizonyos illatokat, és hidegen hagynak a logikus magyarázatok is az összetevőket illetően. Persze vannak bizonyos illatok, melyeket elképzelhetetlennek tartok viselni negyven fokos nyári kánikulában, de a lényeg, hogy számomra a parfüm semmiképp az értelemről, kizárólag az érzelmekről szól. Csakis az érdekel, mit érzek, mikor beleszippantok egy-egy illatba, és az, ahogyan érzem magam a viselése közben.

Engedjétek meg, hogy bemutassam Nektek jelenlegi, nem csupán virágos kedvenceimet. S habár az idei tavaszi kedvenceimről beszélünk, alapvetően bármely évszakban el tudom képzelni őket.

photogrid_1460797419492.jpg

A niche kategórián belül azt hiszem, örök szerelmekre találtam. Már régóta figyelemmel kísértem Serge Lutens parfümjeit, és végre egy szerencsés véletlen folytán Lutens mester két csodálatos kreációja is a birtokomba kerülhetett. Az A La Nuit egy valódi jázminos illatorgia. Képtelenség nem ódákat zengeni róla. Főképp, mert szenvedélyesen imádom a jázmin illatát, ami számomra maga a gyönyör. Aki hozzám hasonlatosan jázmin fetisiszta, garantáltan imádni fogja ezt a kincset. El tudom képzelni forró, buja nyári éjszakákra, néhány csepp belőle azokra a pontokra, ahová szeretnék csókot kapni, és nem is kell túlbonyolítani sem a frizurát, sem az outfitet.

photogrid_1458327994313.jpg

Az Un Bois Vanille szintén Lutens mester remeke, és alapvetően nem egy tavaszi-nyári illat, viszont imádom, nem tudok betelni vele, illetve az idei vanília őrületem egyik eredménye. És én bizony abszolút el tudom képzelni még a melegebb évszakokban is esti-éjszakai viseletként. Ez a parfüm egy orgazmikus orientális, fás, balzsamos édes, ééédes vaníliás illatköltemény. Megunhatatlan, és szívem szerint éjjel-nappal fürdőznék benne!

photogrid_1458294299220.jpg

Az Annick Goutal parfümökkel szintén régóta szemeztem már, azonban a végső lökést a kedvenc parfümblogom imádni való szerzője adta meg, hogy közelebbről is megismerkedjem ezekkel az illatokkal. A Songes, vagyis Álmok isteni fehér és sárga virágok mámorító, romantikus illatkölteménye. Az én bőrömön az ylang-ylang és a jázmin dominál. Hatására pedig kedvem támad esztelenül és rajongásig  szerelmesnek lenni. Azért is oly kedvesek számomra az Annick Goutal parfümök, mert születésük "érzelmeken és tehetségen alapszik".

photogrid_1458473876731.jpg

Egyszerűen nem tehetem meg, hogy nem teszek említést Robert Piguet Petit Fracas elnevezésű illatcsodájáról. Nem tehetem meg, mivel ez a parfüm maga a tavasz. Tubarózsás, üde, fiatalos, a végtelenségig nőies és levakarhatatlanul tartós. Ha őt viselem, azonnal elkap valami olyan hév, ami romantikára és pezsgésre... az életre csábít. Egyszerűen mennyei!!!!

photogrid_1460797397752.jpg

A mainstream illatok közül az idei tavasz egyik nagy kedvence nálam az Yves Rocher Rose Oud-ja. Számomra ehhez a parfümhöz valamiféle olyan csábító, nőies, játékos, időtlen és kortalan szellemiség társul amivel ma már csak nagyon kevesen rendelkeznek. Tapasztalatom szerint egy igen megosztó illat ő, ami csupán nagyon kevés embernek áll jól. És én ezt rendkívül nagyra értékelem. Úgy vélem, Yves Rocher mércével egy felettébb kiemelkedő alkotás ez. Az én szívemet mindenesetre sikerült meghódítania.

photogrid_1460797406359.jpg

A Van Cleef & Arpels Oriense egy gyönyörű, elegáns, igazán könnyed édes, picit gyümölcsös, picit virágos tavaszi-nyári illat. Rajtam leginkább a málna és a jázmin dominál és fura, hogy a gyümölcsös akkord ellenére is tudom őt viselni. Engem egy kellemes svájci kiruccanásra emlékeztet ez az illat. A Genfi-tó partjára repít, ahol ezer ágra süt a nap, és a szerelmemmel sajtfondüt falatozunk a tavon ringatózó étteremben. Na, és az üvege... valódi ékessége lehet bármelyik pipere asztalnak..
Az egyetlen gyenge pontja ennek a parfümnek, az a tartóssága, ami miatt morcos lehetnék, de nem teszem, mert az illata annyira kárpótol!

aviary_1461054080184.jpg

S végül, de nem utolsósorban egy egészen friss szerelem, az Intimissimi Innocente elnevezésü EDT-je, amellyel nem meglepő módon, épp fehérnemű vásárlás közben találkoztam. A rendkívül kedves eladó hölgy ezt az illatot viselte, s mivel néhány kivételtől eltekintve imádom a púderes illatokat, azonnal felkaptam rá a fejem. Habozás nélkül magamra fújtam és azonnal tudtam, hogy kell nekem. Egy isteni finom, puhán ölelő, egyáltalán nem tolakodó, kedves púderes illatról van szó, egy pici virágos beütéssel, Abszolút tavaszi parfüm, amely rajtam legalábbis meglepően tartós, és olyan nagyon szeretni való.

Hajrá, élvezzük a tavaszt, a természet ébredését, és legyünk bátran szerelmesek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr768519818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása