Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Vitaminbomba reggelire

2015. március 07. - KaticA

Vallom, hogy bőrünk külső kényeztetése mellett legalább ugyanennyire fontos, hogy szépségünk -és persze egészségünk- belső megerősítése is ugyanekkora -ha nem nagyobb- hangsúlyt kapjon. Ezért gondoltam, bőven elfér a kencék mellett egy belülről szépítő csodaszer, amelynek receptjét szíves örömest osztom meg Veletek. Én minden reggel ezzel a lórúgásnyi vitamin adaggal indítom a napomat. Lévén, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, viszont én személy szerint ez időtájban képtelen lennék telezabálni magam bundás kenyérrel, meg szalonnás tojással és társaikkal, ezért kitaláltam magamnak egy rendkívül tartalmas kis turmix italt. Hangsúlyozom, ez alapvetően egy nyári ital, azonban tanúsíthatom, hogy bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető és isteni finom.

413_3_big.jpg

Hála Istennek abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a drága Apósom jóvoltából, akinek őstermelői igazolványa van, télen-nyáron el vagyunk látva finomabbnál finomabb gyümölcsökkel. A fagyasztóban egész télen ott sorakoztak lefagyasztva a nyár kincsei: eper, málna, szeder, áfonya, meggy... s nekem semmi más dolgom nem volt, csak ízletes, rostokban, antioxidánsokban gazdag és egészséges napindító vitaminbombákat rittyenteni belőlük reggelente.

A recept pedig pofon egyszerű:

  • 1 maréknyi szeder
  • 1 maréknyi málna
  • 1 maréknyi áfonya
  • kb. 2 ek. teljes kiőrlésű zabpehely
  • kb. 2 ek. chia mag
  • kb. 2 ek. bio lenmagliszt
  • kb. 2 ek. méz de ez elhagyható

A turmixgépet nagyjából negyedig-félig öntöm ásványvízzel (de a szűrt víz még jobb lenne) ez ízlés kérdése, és mehet a móka. Úgy egy liternyi adag szokott kijönni egyszerre, ami azért is nagyszerű, mert így letudhatom a napi 2-2,5 liter ajánlott folyadék mennyiség egy részét.

Egyébként ez a reggeli italt víz helyett növényi italokkal (kókusztej, mandulatej... ) és ha valaki nem szeretne a hipermarketben fagyasztott gyümölcsöt vásárolni (ami nagyon dicséretes), még egyszer hangsúlyozom, BÁRMILYEN IDÉNYGYÜMÖLCSBŐL elkészíthető, csak a fantázia szab határt. Egy biztos,  mindenképp finom, egészséges és szépítő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr637248003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása