Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Birkenstock - Inspiráció

2015. augusztus 18. - KaticA

photogrid_1439883721172.jpg

Katica vagyok és cipőmániás. Najó, ettől azért talán még távol állok a magam közel negyven pár lábbelijével, de tény és való, hogy imádom a cipőket. Papucsokat, csizmákat, az espadrille cipőket, a tornacipőket... Gyakorlatilag jöhet bármi, ami kényelmes, ami nőies, de lehet kissé fiús is, ami minőségi, ami különleges, ami stílusos esetleg merész... S habár az elegánsabb darabokat is kedvelem, a magas sarok nem az én világom, ráadásul a Szerelmem sem rajong túlzottan a magas sarkakon tipegő hölgyekért, azt viszont megfogadtam, hogy ha valaha ebben az életben találok legalább egy darabot, ami valamelyest kényelmes számomra, azt nyomban a magamévá teszem majd... csupán a saját örömömre.

Nem is kizárólag esztétikailag, sokkal inkább egészségügyi okokból lényeges, mibe bújtatjuk lábainkat. Vallom, hogy az ember számára a jó minőségű és kényelmes lábbeli legalább annyira fontos, mint az épületeknek a szilárd talapzat. Vannak nők, akik maximálisan komfortosan érzik magukat tűsarokban is, ezért jól is áll Nekik a több centi magas sarok. Szép a járásuk, jó a tartásuk benne, kecsesek... Mások azonban a divat és gyakran a férfiak nyomására magukra erőltetik azt, s közben jól láthatóan szenvednek benne, inog alattuk a tűsarok. Rajtam kívül bizonyára vannak még néhányan, akik beleestek már abba a hibába, hogy a divatot követve magukra erőszakoltak kényelmetlen lábbeliket. Olyanokat amelyek deformálják, roncsolják lábfejünket. Pedig egy jó cipővel javítható a tartás, megelőzhetőek a gerincbántalmak és kiküszöbölhető a hátfájás okozta rossz közérzet. Nem utolsósorban pedig a helyes testtartásnak köszönhetően "a belső szerveink is úgymond a helyükön maradván kiegyensúlyozottan képesek működni"! Ezúttal egy amolyan "ronda, de finom" darabot szeretnék bemutatni Nektek a gyűjteményemből, a rohangálós hétköznapokra. Ám mielőtt még belevágnék hangsúlyozom, hogy NEM, semmilyen kedvezményt, támogatást nem kapok a bejegyzésért, csupán azért szeretnék Nektek beszélni a Birkenstock papucsokról, mert vallom, hogy a jó közérzet alapja a kényelmes lábbeli, márpedig ez a papucs a világ legkényelmesebb papucsa... szerintem. 

A Birkenstock céget 1774- től jegyzik. Kezdetben csupán talpbetéteket gyártottak, majd az 1960-as és 70-es évektől már egészségügyi szandálokkal örvendeztették meg, kezdetben csupán az állómunkát végző szakembereket, akiknek lábai fokozott igénybevételnek voltak kitéve nap mint nap. 2013-tól azonban a tervezők újra hozzányúltak a Birkenstock jellegű papucsokhoz, és luxusdarabokat készítettek belőlük.

Azt gondolom, kisgyerekes édesanyaként sokszorosan számít a kényelem az öltözködésben (is). Az ember lánya ki tudja hány kilométer tesz meg naponta, míg a gyereke után rohangál, ezért fontos a strapabíró, komfortos lábbeli. Számomra az sem mellékes, hogy a darab legyen stílusos és jól kombinálható. Így több hónap távlatából bátran ki merem jelenteni, a legjobb döntés volt részemről, hogy befektettem ebbe a papucsba. Amikor a futár megérkezett az általam megrendelt Arizona modellel, először azt gondoltam, üres a doboz, annyira pehelykönnyű a papucs. Egyszerűen IMÁDOM!!!

Íme egy kis inspiráció a Birkenstock viseléséhez,

aviary_1438409675993.jpg

aviary_1438409710771.jpg

aviary_1438524072261.jpg

aviary_1438409755550.jpg

aviary_1438409778071.jpg

aviary_1438409810895.jpg

aviary_1438409825450.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr507666304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása