Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Őszi megújulás

2015. szeptember 26. - KaticA

photogrid_1443257870717.jpg

De jó újra itt lenni, egy viszonylag hosszú kihagyás után! Nem tervezek ilyen nagy kimaradást a jövőben, de jelenleg igazoltan voltam távol, ugyanis költöztünk. Nem untatnék senkit a részletekkel, hiszen bizonyára mindannyian költözködtünk már életünk során legalább egyszer. Annyit mindenesetre megjegyeznék, hogy nem volt fáklyásmenet két lakásnyi cuccot összepakolni, majd átköltöztetni A-ból B-be. No, de most már végre itt vagyunk, többé-kevésbé berendezkedtünk és alakul az új otthonunk. Habár maradtunk Budapesten, ez a környezet mégis merőben más, mint az eddigi lakhelyünk: a levegő friss és nincs idegesítő felső szomszéd, akinek a neveletlen gyereke még este tizenegy után is cipőben futkos a fejünk fölött. Ellenben csend van, nyugalom, és körül vagyunk véve szebbnél szebb növényekkel.

A lakhely váltással párhuzamosan végre megérkezett a kedvenc évszakom is. S habár az igazán hűvös idő egyelőre még várat magára, az ősz mégis napról napra hozza magával a felfrissülést a tikkasztó nyár után. Számomra ez az évszak nem az elmúlás, sokkal inkább az újrakezdés időszaka, a nyári pangást követően. Nekem az ősz maga a megtestesült romantika. Imádom az illatát, a hangulatát, a színeit. Alig várom, hogy gumicsizmástól gázolhassak a pocsolyába, és hatalmas sétákat tehessek a színpompás avarban. Várom a puha pléd alatti kuckózást, egy bögre forró tea és egy jó könyv társaságában, miközben a kisfiam az igazak álmát alussza. Végre szívesen gyújtom be a sütőt egy-egy isteni süti kedvéért, aminek illata puhán körülöleli az egész egész házat.

photogrid_1443257879401.jpg

És persze az ősz nálam a szépségápolásban is a megújulás időszaka. A körömlakkok sötétebbek, mélyebbek, a parfümök fűszeresebbek, karakteresebbek, a bőrápolás pedig túlmutat a nyári fényvédő plusz könnyű, hidratáló kombón. Tavasszal és nyáron nincs különösebb gondom a bőrömmel, azonban amint beáll a hűvösebb idő, máris érzem a szárazságot, bőrfeszülés kíséretében. Na és persze igyekszem minél tovább távol tartani magamtól a fránya kis ráncocskákat is. Szerencsére jó géneket örököltem, amivel nem szeretnék visszaélni, ezért idehaza is mindent megteszek bőröm szépsége érdekében. Azonban úgy gondolom, a maximális eredmény eléréséhez, kihagyhatatlan a havi randevú a kozmetikussal.

Na igen, a kozmetikus... Részemről a jó kozmetikus legalább annyira kardinális kérdés, mint a fogorvos vagy a nőgyógyász személye. Nem bánom, ha a havi repertoáromból kimarad a fodrász, a manikűr, vagy a masszázs, azonban a kozmetikai kezelésekhez ragaszkodom. S persze nem mellékes, hogy a ruha elkopik, a cipő tönkremegy, a bőrünket azonban élethosszig viseljük, nem mindegy, milyen minőségben. Manapság már Dunát lehet rekeszteni kozmetikusokkal, fodrászokkal, masszőrökkel, manikűrösökkel... és persze a gazdag felhozatalból nem könnyű kihalászni a kincset. A magam részéről egyáltalában nem mindegy, kit engedek be az intim szférámba, hogy ki ér hozzám, s miféle energiákat ad át, vagy vesz el Tőlem. Az általa használt termékek összetétele, minősége szintén nem elhanyagolható. Vannak bizonyos márkák, amelyeket élből elutasítok. Csak, hogy csupán egy-két példát említsek, a  Maria Galland és Gigi termékeket -hogy finoman fogalmazzak- nem szívesen engedném a bőrömre kenni. Távol álljon Tőlem, hogy bárkit is megsértsek ezzel, hiszen mindenki el tudja dönteni, Neki mi a jó, de az én ízlésemnek nem felelnek meg ezen márkák termékeinek összetevői.

 

Legutóbbi látogatásom alkalmával, kedvenc kozmetikusommal elkezdtük bőröm felkészítését az őszi szezonra. Ám mikor a drága hölgy közölte velem, hogy ezúttal Ilcsi kozmetikumokat szeretne rám kenni, kissé elbizonytalanodtam. Mégpedig azért, mert a korábbi tapasztalataim, hogy is mondjam, nem éppen felhőtlenek az Ilcsi termékekkel kapcsolatban. Azonban megnyugtatott, hogy Ilcsi néni kencéi az utóbbi időben jelentős minőségi változásokon, mentek keresztül. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy "az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. az általa gyártott Ilcsi natúr kozmetikumok egyes termékeire 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 és 2014-ben is BDIH minősítést kapott. Ezzel a minősítéssel a Magyarországon gyártott kozmetikumok közül elsőként az Ilcsi termékek rendelkeznek."

A „BDIH Ellenőrzött Natúrkozmetikum” emblémát csakis azok a termékek viselhetik, amelyek megfelelnek a német BDIH szövetség, vezető natúr kozmetikum gyártókkal együtt kifejlesztett irányelvek szigorú szabályainak. A BDIH emblémával ellátott termék tehát garancia arra, hogy valódi természetes, megbízható kozmetikumról van szó. Ezek az irányelvek pedig a következők:

A felhasznált növényi alapanyagok - amennyire csak lehetséges – ellenőrzött bio termesztésből származnak vagy vadon gyűjtöttek, valamint a termékeket nem tesztelik állatokon. A természetes kozmetikumok előállításához nem használhatók fel: szintetikus színezékek, szintetikus illatanyagok, szintetikus konzerválóanyagok, szilikon, paraffin és más kőolajszármazékok.  A termékek mikrobiológiai biztonsága érdekében a természetes tartósítószereken kívül bizonyos természetazonos tartósítószerek is engedélyezettek. Ezeket a termékeken külön fel kell tüntetni... Szervetlen sók és ásványi alapanyagok felhasználása kevés kivétellel engedélyezett. Tilos a radioaktív besugárzás. Az alapanyagok és a kozmetikai végtermék csírátlanítása radioaktív besugárzással nem engedélyezett. A kötelező feltételek meglétének vizsgálatát semleges ellenőrző intézet végzi és saját védjegyével dokumentálja. Továbbá elvárás a génmanipuláció teljes mellőzése és az alapanyagok lehető legkíméletesebb feldolgozása.

És nem csalódtam: a bőröm még bő három hét elteltével is csodás, telt és ragyogó. Zárójelben megjegyzem, hogy ehhez persze hozzájárul az otthoni rendszeres bőrápolás is

photogrid_1443001616022_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr577769592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása