Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Schüssler Pigment Stop és Bőrregeneráló testápoló

2016. április 28. - KaticA

photogrid_1459262002954_1.jpg

Korábban már született tőlem egy dicsérő bejegyzés a Schüssler kozmetikumokról, és jelentem: lelkesedésem azóta is töretlen a márka kencéi iránt. Folyamatosan használok tőlük több arckrémet és a testápolóit is imádom. Összességében úgy vélem, igazán nagyszerű kis bőrápolóik vannak, ár-érték arányban abszolút verhetetlenek.

Habár jelenleg az idő nem a tavaszt tükrözi, mindenesetre a szikrázó napsütés, és a pigmentációs problémák kezelése jegyében, egy pigment stop szettet, illetve egyik korábbi kedvencemet egy isteni jázmin illatú, csodálatos testápolót szeretnék Nektek bemutatni, ajánlani.

Nem tudom, minek köszönhetően, de jó néhány hónappal ezelőtt, épp a homlokom közepén jelent meg egyik napról a másikra egy barnás foltocska. Egy ideig igyekeztem nem tudomást venni róla, mondván: csupán egy érzéki csalódás. Viszont az a kis nyavajás rendíthetetlenül ott virított... épp a homlokom közepén, és borzasztóan zavar(t). Épp kapóra jött, hogy a Schüssler cég jóvoltából kipróbálhattam egy remek, két lépésből álló Pigment stop szettet. A szett egyik tagja a Nr.6-os krém ígérete szerint, felveszi a harcot az enyhe pigmentációs zavarok ellen, a Nr.1-es krémmel a feszes, rugalmas, ragyogó bőrhöz juthatunk néhány lépéssel közelebb.

photogrid_1459261991310_1.jpg

Bevallom a Nr 1-es krémet már régóta használom, több télen át is csodálatosan rendben tartotta a bőrömet. A Nr 6-os krém azonban új volt számomra és elmondhatom, hogy a kedvenc szérumommal karöltve remek munkát végeznek a pigmentfoltom halványításában. Már több, mint másfél hónapja tart a kezelés, és persze tisztában vagyok azzal, hogy ez nyilván nem egy néhány hetes folyamat lesz, azonban maximálisan elégedett vagyok az eddig elért eredménnyel. Mindig ki szoktam hangsúlyozni, hogy nem szabad csodákat várni egyik arckrémtől sem, viszont bizton állíthatom, hogy ár-érték arányban nagyszerű krémekre tehetünk szert, ha a Schüssler kínálatából válogatunk. Nem mellékesen a termékek egytől egyig 100%-ban natúr összetevőkből készülnek, kőolajszármazék és parabén mentesek, bio shea vajat és argán olajat tartalmaznak. Talán az egyetlen picurka szépséghibája az általam eddig próbált Schüssler kencéknek, hogy benzyl alkoholt tartalmaznak. A benzyl alkohol 6-os, közepes EWG kockázatú, színtelen, vízben jól oldódó alkoholféle, amit tartósítószerként, illatanyagként használnak. Nagyobb mennyiségben a bőrre szárító, irritáló hatással van.  Ez pedig hatalmas szívfájdalmam, mert tényleg őszintén szeretem a cég termékeit. Való igaz, hogy a bőröm szereti a Schüssler kencéket, és én a magam részéről semmiféle negatív hatást ezidáig nem tapasztaltam, illetve az INCI listák vége felé található, a fentebb említett kockázati tényezők miatt mégsem tartom jónak, hogy jelen van némely termékben.

Amint pedig ígértem, szólnék egy régi, régi személyes kedvencemről, ami nem más, mint a Nr.1+11 Schüssler Bőrregeneráló testápoló. A krém ígérete szerint ásványi sók kombinációjának segítségével fokozza a kollagénrostok képződését a bőr mélyebb rétegeiben, elősegíti a bőr feszességét, hatékonyan fellép a striákkal, a terhességi csíkokkal szemben. A benne található Calcium ásványi só könnyíti a véráramlást és erősíti az érfalakat, ezért visszeres láb kezelésére is ajánlott. Mindezek mellett a 100% természetes összetevőket tartalmazó krém bio shea vajjal és bio argán olajjal intenzív táplálást és bársonyos selymességet nyújt a bőrnek. Amint azt már számtalanszor említettem, szenvedélyesen szeretem a jázmin illatot. Ennek a testápolónak márpedig finom, visszafogott jázmin illata van. Imádom. A striák kezeléséről nem tudok érdemben nyilatkozni, az viszont tény, hogy az én bőrömet megfelelően hidratálja mind a téli fűtésszezonban, mind pedig a melegebb évszakokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr238567902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása