Szépség-Élet-Stílus

Esszencia

Esszencia

Bőrápolás okosan

2015. július 29. - KaticA

Valahányszor betérek egy-egy drogériába, csak fogom a fejem, hogy miket össze nem vásárolnak a nők. Aztán meg csodálkoznak, hogy rossz állapotban van a bőrük. A legtöbb nőtársamhoz hasonlóan én is imádom a kencéket és szeretek ésszerű keretek között maradva kísérletezgetni, új termékeket próbálgatni, azonban próbálok tudatosnak lenni és nem túlzásokba esni ha kozmetikum vásárlásról esik szó. Bevallom töredelmesen, a hidratáló krémekért nem rajongok különösebben. Tömören azért, mert igen nehéz olyat találni, ami szép összetevőkkel rendelkezik és valóban hatékony is. A legtöbb gyártó leígéri a csillagokat is az égről, és a legjobb esetben az eredmény egyenlő a nullával, vagy éppen a krém darabokban mállik le a képemről. Rosszabb esetben kiragyásodom tőle, vagy foltosra szárad a bőröm. Ami különösen felháborít az az, hogy sok, magát natúrnak hirdető márka -melynek termékei állítólag kizárólag  természetes növényi összetevőkből állnak- kencéi is tele van alkohollal és más egyéb, szerintem nem épp bőrbarát anyagokkal. Mindezek fényében tehát némiképp érthető, ha szkeptikus vagyok. Szemkörnyékápolókat már régen nem vásárolok, mivel fölöslegesnek tartom a használatukat. Úgy gondolom, semmi olyat nem tudnak, amit egy jó hidratáló ne tudna, viszont még egy ok, amivel újabb súlyos pénzeket húzhatnak ki a gyártók a zsebünkből. 

Amin mindig elcsodálkozom, azok némely beauty bloggerek... illetve, hogy miket össze nem vásárolnak!!! Persze tudom, hogy egy csomó cuccot kipróbálásra kapnak és az is egyéni szociális probléma, hogy ki mibe fekteti a vagyonkáját, azonban sajnos sokan követendő példának tartják a 200 darabos rúzs gyűjteményt, a húszféle testápolót, meg az ötven darabos szemfestékpaletta arzenált.

Vallom, hogy a szép bőr eléréséhez nincs szükségünk rengeteg kenceficére, de fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő folyadékfogyasztás és egy jó bőrápolási rutin. A komolyabb bőrproblémákon pedig nem az agyonreklámozott krémek fognak segíteni, sokkal inkább egy jó szakember (bőrgyógyász, kozmetológus). Sok éves szépségápolási tapasztalattal a hátam mögött elmondom, szerintem mire érdemes odafigyelni és pénzt költeni, ha a bőrápolásról beszélünk:

photogrid_1438172204994.jpg

- Ha kozmetikumot vásárolunk, az első és legfontosabb, hogy mindig alaposan meg kell nézni az INCI listát. Amióta tudatosan odafigyelek a kencék összetételére, azóta igen ritkán fordul csak elő, hogy belefussak egy-egy krémes csalódásba. Szerintem szarvashiba a reklámok hatására, illetve az alapján vásárolni, hogy a barátnőmnek vagy a boltos néninek melyik krém vált be. A cuki csomagolás meg a kellemes illat épp ilyen komoly csapda lehet. Kozmetikumoknál TILOS az impulzusvásárlás! Ma már olyan sokféle információ áll rendelkezésre a krémek összetételét illetően, ne legyünk restek élni a lehetőségekkel, és vásárlás előtt kielemezni a vágyott terméket.

- Én egy fajta olajos arclemosót és egy fajta micellás vizet használok arctisztításhoz. Ha ezek jó minőségűek és beváltak, akkor nincs szükség arctisztító tejre, meg tonikra, meg arclemosóhabra, meg arctisztító kendőre (maximum utazáshoz), meg kiskutya fülére. Szerintem!

- Amire különös figyelmet fordítok, azok a szérumok. Rossz hír, de az a helyzet, hogy 1-2 ezer forintból valóban hatékony szérumot, sajnos képtelenség előállítani úgy, hogy abból a gyártónak még haszna is legyen. Én jelenleg kétféle szérumot használok napi szinten: egy C-vitaminos, élénkítő, feszesítő, antioxidánsokkal teli finomságot, amit a rendszeres használat során sikerült igazán megszeretnem, valamint egy hidratáló, tápláló koreai csodát.

- Hidratáló krémekből elég számomra egy könnyű és egy nehezebb krém. Nyáron nincs különösebb problémám az egyébként kombinált, vízhiányos bőrömmel, így jelenleg egy finom, könnyű, vizes állagú koreai hidratálót használok, és nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ez a krém nálam a csodaszer kategóriába tartozik. A másik egy szintén koreai finomság, egy valamivel nehezebb, testesebb hidratáló, amely jól jön, ha szárazabbnak érzem a bőrömet.

photogrid_1438167036955.jpg

Persze én is használok tusfürdőt, testápolót meg sampont, sőt még egy darab hámlasztót, fényvédőt, bőrradírt és néha arcpakolást is. Vannak sminkcuccaim is minimális mennyiségben, de szerintem teljesen fölösleges betárazni tíz-húsz darab rúzsból, meg ugyanennyi szemhéjpalettából... főképp, mert nem vagyok sminkes, így nincs is szükségem ekkora mennyiségű smink arzenálra. Ráadásul a kozmetikumok szavatossági ideje is véges, így triplán igaz "a kevesebb mindig több" mondás.

A bejegyzés trackback címe:

https://kencevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr397661052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása